Boka storstädning i Stockholm

Storstädning i Stockholm avser en omfattande och djupgående rengöring av en bostad eller lokal. Till skillnad från en regelbunden veckostädning eller en flyttstädning, syftar storstädning till att rengöra områden och detaljer som kanske inte tas om hand så ofta. I vår guide lyfter vi fram de bästa företagen, enligt oss, på denna typ av städning.

Bolag som erbjuder storstädning i Stockholm

Många städfirmor erbjuder storstädning i Stockholm, men vilka företag sticker ut lite extra? Det ska vi kolla närmare på. Vi har valt ut företagen baserat på kundomdömen/recensioner, prisnivå, vad som ingår i tjänsten som hur smidig kommunikationen är med företaget i fråga.

Zimpelt

Zimpelt är (precis som det låter) ett enkelt och smidigt val. Det kan göra en ”vanlig storstädning” hos dig men även planera städningen efter dina önskemål. En personlig projektledare kommer kontakta dig dagarna före det är dags och stämma av prion i ditt hem. Det är något som visar på ”det lilla extra” och det är också därför vi väljer att lyfta fram Zimpelt som ett av våra toppval.

 

Varför välja Zimpelt?

 • Personlig projektledare
 • Uppföljning efter städningen
 • 24 h garanti
 • De står för städutrustningen

RentHusStockholm

Om du anlitar RentHusStockholms storstädning i Stockholm får du besök av samma städare varje tillfälle. Det gillar vi skarpt, då är startsträckan obefintlig. De erbjuder nöjd-kund-garanti på samtliga tjänster, har inga bindningstider och ansvarsförsäkring och F-skattsedel är på plats. Med andra ord ett tryggt val som kommer i toppen år efter år när städfirmor i Stockholm rankas.

 

Varför välja RentHusStockholm?

 • Nöjd-kund-garanti
 • Anpassade upplägg
 • Besök av samma städare
 • Erbjuder provstädning

SOL (för företag)

Sol sticker ut lite då de erbjuder storstädning för företag och kontor. De är en riktigt ”allround” samarbetspartner som gärna tar han om fler tjänster än så på ert kontor. Dessutom har de oftast förmånliga ”mängderbjudanden”, till exempel om du tecknar två tjänster hos dem så får du en fruktkorg på köpet. Flera tjänster samlade hos samma leverantör, helt enkelt!

 

Varför välja SOL?

 • Förmånliga erbjudanden
 • Omfattande checklistor
 • Miljövänlig städning
 • Flexibla städupplägg

Vad ingår i en storstädning i Stockholm?

Vad som exakt ingår i en storstädning kan variera något mellan olika städföretag, men här är en generell lista över de tjänster som ofta ingår när man talar om storstädning i Stockholm.

 1. Fönsterputsning: Inklusive karmar och fönsterbrädor. Ofta både in- och utvändigt.
 2. Dammtorkning: Allt från taklist till golvlister, inklusive möbler, hyllor, lampor, tavlor och andra prydnadsföremål.
 3. Golvvård: Dammsugning av alla golv och mattor, våttorkning av hårda golv, eventuell behandling av trägolv med lämpliga medel.
 4. Köksrengöring:
  • Rengöring av vitvaror som kyl, frys, ugn och mikrovågsugn, både in- och utvändigt.
  • Rengöring av skåp och lådor, både in- och utvändigt.
  • Diskbänk, kranar och kakel rengörs.
  • Fläkt och spishäll rengörs noggrant.
 5. Badrum och WC:
  • Rengöring av alla ytor inklusive kakel och fogar.
  • Toalett, handfat, badkar/dusch rengörs noggrant.
  • Rengöring av badrumsskåp både in- och utvändigt.
 6. Dörrar och dörrkarmar: Torkas av och eventuella fläckar tas bort.
 7. Väggar och tak: Kan inkludera avtorkning av lätta fläckar eller spindelväv.
 8. Balkong eller uteplats: Ibland kan detta också ingå, beroende på företag.
 9. Skåp och garderober: Dessa kan städas både inuti och utanpå, beroende på kundens önskemål.
 10. Lampor och belysning: Dammtorkning och rengöring av skärmar och lampor.


Många städföretag erbjuder sina kunder att skräddarsy storstädningen utifrån sina egna behov, och vissa tjänster kan läggas till eller tas bort beroende på kundens önskemål och budget. Det är alltid en bra idé att kommunicera tydligt med städföretaget i förväg för att förstå exakt vad som ingår i deras paket och vad som kan läggas till mot en extra kostnad.

Varför ska jag anlita storstäd i Stockholm?

Att anlita professionella städfirmor för storstäd i Stockholm medför flera fördelar:

 1. Professionellt resultat: Ett professionellt städföretag har erfarenhet och kunskap för att rengöra ditt hem eller kontor på ett djupt och effektivt sätt som ofta överträffar vad en genomsnittlig person kan åstadkomma.
 2. Tidsbesparing: Storstädning kan vara en tidskrävande uppgift. Genom att anlita ett städföretag kan du frigöra flera timmar, eller till och med dagar, som du kan använda på andra saker.
 3. Mindre fysisk ansträngning: Storstädning kan vara fysiskt krävande, särskilt för personer med hälsoproblem eller äldre individer. Ett professionellt städföretag kan hantera denna belastning åt dig.
 4. Rätt material: Professionella städföretag har tillgång till effektiva och rätt typ av städutrusning. Det kan leda till bättre städresultat.
 5. Skicklig personal: Medarbetarna i städföretag är ofta utbildade och har kunskap om hur man hanterar olika ytor och material.
 6. Flexibilitet: Många städföretag i Stockholm erbjuder flexibilitet när det gäller schemaläggning, vilket gör det enklare att planera städningen när det passar dig bäst.
 7. Minskad stress: Att ha ett rent och välorganiserat hem kan bidra till att minska stressnivåerna. Genom att anlita ett städföretag kan du njuta av fördelarna med ett rent hem utan att behöva göra jobbet själv.
 8. Värde för pengarna: Med tanke på den tid, ansträngning och resurser som sparats kan anlitandet av ett städföretag erbjuda ett bra värde för pengarna.
 9. Pålitlighet och försäkring: Etablerade städföretag i Stockholm är i de flesta fall försäkrade, vilket betyder att eventuella skador eller olyckor som kan inträffa under städningen täcks av företagets försäkring.


Om du överväger att anlita ett städföretag för denna tjänst rekommenderas det att göra lite efterforskning, jämföra priser och recensioner och se till att du förstår vad som ingår i tjänsten hos respektive städfirma. Det är värt det i slutändan! Och glöm inte att ansöka om RUT-avdrag om du vill det, läs mer om hur det funkar hos Swedbank.

Faktorer att fundera över

Innan du väljer en städfirma för storstädning i Stockholm är det viktigt att noga överväga flera viktiga faktorer:

Bestäm hur mycket pengar du vill lägga
Se till att du har en klar uppfattning om din budget för storstädningen och begär prisuppgifter från flera städfirmor för att jämföra kostnaderna. Tänk på att det billigaste alternativet inte alltid är det bästa, utan överväg också kvaliteten på tjänsterna.

Tidigare omdömen från kunder
Läs på och få en uppfattning om städföretaget genom att läsa recensioner och be om referenser från tidigare kunder. Detta ger dig insikt i företagets rykte och kvaliteten på deras arbete.

Vilka försäkringar har städfirman?
Kontrollera att städfirman är licensierad och försäkrad. Detta ger dig trygghet och skydd om något oväntat skulle inträffa under städningen.

Tjänsteomfattning
Förstå vilka specifika städtjänster företaget erbjuder inom storstädning. Kontrollera om de kan hantera dina specifika behov och om de har erfarenhet av liknande uppdrag.

Städarnas erfarenhet
Se om du kan få grepp om städarnas erfarenhet och kompetens inom storstädning. Städfirmor med mer erfarenhet kan ofta leverera bättre resultat.

Hur flexibla är företaget? Överväg om företaget är flexibelt när det gäller tidsscheman och om de kan anpassa sig till dina behov och önskemål.

Erbjuder de en miljövänlig städning?
Hur högt värderar du deras miljöengagemang? Fråga om företaget använder miljövänliga rengöringsprodukter och metoder.

Erbjuds en nöjd-kund-garanti?
Läs igenom villkoren noggrant och förstå vilka garantier eller åtaganden företaget erbjuder. En nöjd kund-garanti kan vara fördelaktig.

Hur snabbt svarar dem?
Se från tidigare omdömen hur företagets kommunikationsförmåga är och hur de hanterar kundtjänst och eventuella klagomål

Pris i förhållande till kvalitet
Slutligen, tänk på att pris och kvalitet är två viktiga faktorer som bör balanseras. Jämför olika alternativ noggrant för att hitta den bästa kombinationen av pris och kvalitet för din storstädning i Stockholm.

Har företaget F-skattsedel?
Om du anlitar företag med F-skattsedel kan du få göra RUT-avdrag. Läs mer om hur Rut-avdraget funkar hos Skatteverket

Fler guider från oss

Hemstädning är en tjänst som syftar till att ge kunderna en ren och bekväm bostad. Vi har gjort en presentera en topplista över de bästa företagen som erbjuder hemstädning i Stockholm. Denna lista kommer att hjälpa dig att hitta pålitliga och högkvalitativa alternativ när du söker efter professionell hemstädning i staden.

Vi har även skrivit ihop en guide över de tre bästa företagen som erbjuder flyttstädning i Stockholm. Det är en viktig tjänst som säkerställer att din gamla bostad lämnas i utmärkt skick vid utflyttning. Listan är till hjälp när du letar efter pålitliga alternativ för en noggrann och pålitlig flyttstädning i huvudstaden.