Inredningsstilar

Art deco

En av årets stora trender! Den moderna varianten av art deco innehåller mycket färger och mycket symmetriska mönster, på t.ex. tapeter och textilier. Det är en överdådig stil som kan beskrivas som motsatsen till minimalistisk, den är snarare maximalistisk. Stilen har många blickfångande element som stora takkronor, inredningsdetaljer i guld och metall, samt eleganta dörrhandtag som bidrar till en känsla av lyx. Överdådet går även igen i material på soffor, plädar och andra textilier, och sammet är ett material som kommer stort. Dova eller starka färger gör att hemmet känns mer ombonat och mer intressant.

Hav

Den marina trenden har funnits länge, men det finns mer än stjärnor och ränder att använda sig av! Blått kommer stort i år liksom undervattensinspirerade inredningsdetaljer. Det kan vara t.ex. korallstatyer i guld, mönster som påminner om vatten och fiskmönster. Varför inte haka på trenden och komplettera det blå med laxrosa? Även rosa och andra varma färger som gula toner spås nämligen vara en riktig trend i år, liksom oväntade färgkombinationer. Varför inte kombinera dessa och använda de rosa tonerna som snygga accentfärger till det blå? För att sätta den sista touchen på den marina trenden kan du överväga att byta ut handtag och knoppar i skåp eller lådor till sådana som påminner om havsteman, till exempel i form av sjöstjärnor eller snäckskal.

Anti-massproduktion

Inredningen följer de stora trenderna i samhället och även här kan vi se tecken på att medvetenhet om hållbarhet ökat. Många har tröttnat på det massproducerade och likriktade, och istället har föremål ökat som är handgjorda, gedigna och unika. Med inspiration från naturen och med mer växter är man på rätt väg med denna trend. Intresset för konst tros öka i år, och även utstickande mattor som detalj i inredning, något som ger en mer speciell känsla i ett rum. Även loppisfynd och DIY inredningsdetaljer, inklusive unika krokar för förvaring, fortsätter att vara en tydlig trend. Det personliga hemmet är på stark uppgång!

Feng shui

Inom Feng shui följer man olika principer när man planerar och inreder, som syftar till att ge ett balanserat och trivsamt hem. En av principerna är Yin och Yang. T.ex. kan det innebära att om du har många möbler som ger ett hårt intryck, så bör du balansera detta med blommor eller några fina kuddar som mjukar upp intrycket. En annan princip är den om Chi, att ha ett bra ”flöde” i hemmet. Det innebär t.ex. att hallen som ju är lite av en transportsträcka i hemmet ska ha ett högt flöde. Det uppnår man genom att förvara så mycket som möjligt av kläderna i garderober och ha ett mer avskalat intryck. Köket däremot ska ha ett lågt flöde och kännas mer vilsamt, så där ska man gärna ha lugnande blå eller jordnära toner.
En tredje princip handlar om att få balans i rummet genom att få med någonting från de fem elementen enligt Feng Shui; Eld, Jord, Metall, Vatten och Trä. Det kan t.ex. vara att man i ett rum inreder med: Kuddar i varma toner eller päls (Eld), konst med landskap (Jord), soffa eller möbler i pastellfärger (Metall), speglar (Vatten), växter eller pelarliknande former (Trä). Vill man fördjupa sig inom detta har Feng Shui även fler principer för hur man inreder ett hem.

Marockanskt

Det blir numer allt vanligare med inspiration från Nordafrika, närmare bestämt Marocko. Det vackra mönstret har nått de Svenska badrummen och gör att de får ett lyft. Det finns miljontals sorter av Marrakech kakel / marockanskt kakel att välja mellan, men var noggrann med kvaliteten – därav tipset till leverantören som är kända i Sverige att ha hög kvalitet. Det vackra mönstret får de flesta att höja på ögonbrynen. Kanske att du även ska välja ett passande vackert marockanskt handfat till din inredning? Och glöm inte detaljerna: marockanska badrumsartiklar kan göra ditt badrum ännu mer autentiskt och charmigt.

Grå

Grått går i de flesta nyanser. En vacker grå färg, som bilden till vänster, är en blandning av vitt, svart och beige vilket både blir fräscht och mjukt på samma gång. Med mörkgråa väggar kan du få till fina stilleben runt om i ditt hem med matchande guld-ljusstakar, kuddar mm. Öppna nya dörrar och fantisera över hur du kan ha det hos dig.

Professionell Hemstädning

Höj boendekomforten genom att anlita hemstädning. Spar tid och ansträngning samtidigt som du slipper oro över rengöringsutrustning. Välj noggrant ett företag med gott rykte och rätt certifikationer. Utforska vår guide för hemstädning i Stockholm och upptäck toppföretag.

Flyttstädning i Stockholm

Noggrann rengöring vid flytt, inklusive fönster, ugn, kylskåp, och golv. Många städföretag erbjuder städgaranti – de återkommer kostnadsfritt om standarderna inte uppfylls. Läs mer på vår sida om flyttstädning i Stockholm.

Storstädning för hem & företag

Djuprengöring av bostäder och affärslokaler. Inkluderar fönster, kök, badrum, och andra mindre frekvent rengjorda ytor. Många företag erbjuder omfattande storstädning för en ren och fräsch hemmamiljö. Läs mer på vår sida om storstädning i Stockholm.