Boka flyttstädning i Stockholm

Flyttstädning i Stockholm är en tjänst som erbjuds av många städföretag för att underlätta för individer, eller företag för den delen, som planerar att flytta från en bostad eller byta kontor. Tjänsten innebär en grundlig rengöring av den gamla bostaden eller lokalen, ofta enligt specifika krav som ställs vid en flytt. Dessa krav är mer omfattande än en ”vanlig” storstädning. Mer om det längre ned, nu ska vi lista tre pålitliga städfirmor som erbjuder tjänsten.

Bästa företagen med flyttstädning i Stockholm

Vi har gjort en sammanställning över de i vårt tycke bästa företagen som erbjuder flyttstädning i Stockholm. Kriterierna vi utgått från är pris, punktlighet, kommunikation och recensioner från tidigare kunder. Efter detta har vi gjort en helhetsbedömning av företaget i fråga, och till slut landat i en ”Topp 3-lista” som följer här.

RentHusStockholm

RentHusStockholms flyttstädning i Stockholm är inget nytillskott på marknaden direkt. Nej, det här är en städfirma som varit med ett bra tag och gjort sig ett namn i branschen. Deras ”helhetserbjudande” är precis det vi kräver. Vad sägs om: ansvarsförsäkring, gedigna checklistor varenda städare går efter, nöjd-kund-garanti, inga dolda avgifter… Allt man kan önska alltså. 

Fördelar

 • Omfattande checklistor
 • Tydlig kommunikation
 • Rimlig prisnivå
 • Inga dolda avgifter

Kristallrent

Kristallrent är städfirman med goda vitsord från sina kunder. Det är nästan aldrig strul, det är trevligt bemötande och resultatet är alltid i princip prickfritt. Vad mer än så kan man kräva? Andra fördelar som vi vill lyfta fram är att de alltid lämnar en 72 h-garanti på sin flyttstädning. Självklart kan du använda RUT-avdrag för deras flyttstädning. Notera att endast betalning via faktura gäller.


Fördelar

 • Garanti i 72 h
 • Kan hjälpa till med själva flytten
 • Personligt familjeföretag
 • Följer kollektivavtal

Sol (för kontor/företag)

Om du söker flyttstädning för kontor och företag är SOL en städfirma som gör allt för att ni ska bli så nöjda som möjligt. De lägger gärna in en extra växel och anpassar upplägget efter era behov. Deras flyttstädning för företag i Stockholm ligger bra i pris (sett till vad konkurrenter tar ut) och de hjälper väldigt många företag dagligen i Stockholmsområdet med städtjänster. Ett säkert kort!


Fördelar

 • De är prisvärda
 • Anpassningsbara upplägg
 • Erbjuder fler tjänster
 • Hög kundnöjdhet

Vad ingår i en flyttstädning i Stockholm?

I Sverige, Ställs det specifika krav och riktlinjer för vad som bör ingå i en flyttstädning, det är helt enkelt branschstandarder man går efter i många fall. Flyttstädning är en mycket noggrann form av städning eftersom nästa hyresgäst eller ägare ska kunna flytta in i en ren och fräsch bostad. Nedan följer en generell lista över de vanligaste uppgifterna som ingår i en flyttstädning:

 1. Allmänt:
  • Dammsugning av alla golv och mattor.
  • Våttorkning av golv.
  • Rengöring av dörrar, dörrkarmar, lister, fönsterbrädor, kontakter, strömbrytare och övriga ytor.
  • Tvätt av väggar och tak där det behövs.
 2. Fönster:
  • Fönsterputs in- och utvändigt.
  • Rengöring av fönsterkarmar och fönsterbleck.
 3. Kök:
  • Rengöring av spis, ugn, fläkt och filter. Bakom och under spisen bör också rengöras.
  • Rengöring av kyl, frys och andra vitvaror. Även bakom och under dessa.
  • Rengöring av skåp, lådor, bänkytor och kakel.
  • Diskho och blandare ska rengöras.
 4. Badrum:
  • Rengöring av toalett, handfat, badkar/dusch.
  • Tvätt av kakel och klinker.
  • Rengöring av badrumsskåp och speglar.
  • Avkalkning av kranar och duschar där det behövs.
 5. Övriga rum:
  • Dammsugning av garderober och skåp.
  • Rengöring av hyllor och andra ytor.
 6. Balkong/uteplats (kan behöva avtalas separat):
  • Sopning och avtorkning av ytor.
 7. Källare/förråd (kan behöva avtalas separat)
  • Uppstädning och dammsugning.
 8. Trappor (kan behöva avtalas separat)
  • Dammsugning och våttorkning.

 

Det är viktigt att komma ihåg att vissa företag kan ha olika riktlinjer, så det är alltid bäst att konsultera det städföretag du anlitar för flyttstädning i Stockholm för en specifik lista över tjänster. Efter avslutad flyttstädning brukar det vanligtvis också medfölja en städgaranti, vilket innebär att om de nya ägarna eller hyresgästerna inte är nöjda med städningen kan städföretaget komma tillbaka och rätta till eventuella brister utan extra kostnad.

Vanliga frågor och svar

Hur lång tid tar en flyttstädning?

Tiden det tar för en flyttstädning varierar beroende på storleken på bostaden och hur smutsig den är. Generellt kan en lägenhet på 2 rum och kök ta mellan 4–6 timmar, men det är bäst att konsultera ditt städföretag för en mer exakt uppskattning.

Ingår fönsterputsning i flyttstädningen?

Ja, i de flesta fall ingår fönsterputsning både in- och utvändigt som en del av flyttstädningen. Men det är bra att dubbelkolla detta innan du bokar.

Vad händer om jag eller nästa hyresgäst/ägare inte är nöjd med städningen?

Många städföretag erbjuder en städgaranti. Det innebär att om det finns några brister med städningen kommer företaget tillbaka och åtgärdar dessa utan extra kostnad.

Måste jag vara närvarande under flyttstädningen?

Nej, du behöver inte vara närvarande under själva städningen. Men se till att städföretaget har nyckel eller annat sätt att komma in i bostaden.

Ingår rengöring av balkong eller uteplats i flyttstädningen?

Det varierar, så det kan vara bra att specificera detta när du bokar tjänsten för att vara säker.

Kan jag använda mig av RUT-avdraget för flyttstädning?

Ja, flyttstädning är en tjänst som kvalificerar för RUT-avdraget. Se till att städföretaget du anlitar hanterar detta och att du lämnar nödvändig information till dem. Läs mer om RUT-avdraget och hur det fungerar hos Skatteverket

Behöver jag förbereda något innan städföretaget kommer?

Bostaden bör vara tömd på möbler och personliga tillhörigheter. Det är också bra om kyl, frys och ugn är avstängda och urtömda/avfrostade. Här är en guide från Heimstaden om hur du avfrostar frysen. 

Är det värt att anlita flyttstäd i Stockholm?

Om du överväger att anlita flyttstäd i Stockholm finns det flera aspekter att ta hänsyn till när du avgör om det är värt det för just dig:

 1. Tidsbesparing: Flyttstädning är en tidskrävande process. Om du har mycket annat att göra i och med flytten kan det vara mer fördelaktigt att anlita professionella städare snarare än att försöka klämma in städning i ditt redan hektiska schema.
 2. Kvalitetsgaranti: Professionella flyttstädtjänster brukar erbjuda en städgaranti. Detta innebär att om städningen inte uppfyller vissa standarder eller om hyresvärden/nya ägaren inte är nöjd, kommer de tillbaka och rättar till det utan extra kostnad.
 3. Rätt utrustning: Professionella städare har rätt verktyg, rengöringsmedel och erfarenhet för att rengöra effektivt och grundligt.
 4. Minskad stress: Att flytta är i sig ofta stressande. Genom att anlita flyttstädning kan du minska en del av den stressen och fokusera på andra aspekter av flytten.
 5. Kostnad: Medan det definitivt är en kostnad förknippad med att anlita en flyttstädtjänst, kan tiden, ansträngningen och eventuella besvär som sparats i slutändan göra det värt priset.
 6. Säkerhet: Vissa städuppgifter, som till exempel fönsterputsning, kan innebära vissa risker, särskilt i högre byggnader. Professionella städare har rätt utrustning och utbildning för att hantera sådana uppgifter säkert.


Beslutet att anlita flyttstädning beror alltså på din personliga situation, budget och prioriteringar. För vissa kan den tid och ansträngning som sparats och fördelen med att ha en professionell hantera städningen vara väl värt kostnaden. För andra kan det vara mer ekonomiskt att göra jobbet själv.

Jämför olika städfirmor

Att jämföra olika städfirmor innan man bestämmer sig är viktigt av flera skäl:

Pris och budget
Genom att jämföra olika städfirmor kan du få en uppfattning om de olika prisnivåerna på marknaden. Detta hjälper dig att avgöra om en viss städfirma är prisvärd och om deras tjänster passar inom din budget.

Kvalitet
Det är viktigt att få högkvalitativ städning för dina pengar. Genom att jämföra städfirmor kan du bedöma deras tidigare kundrecensioner och rykte för att få en uppfattning om deras kvalitet och pålitlighet.

Vad ingår?
Olika städfirmor kan erbjuda olika typer av städtjänster och specialiteter. Genom att jämföra dem kan du hitta en firma som erbjuder de exakta tjänster du behöver, oavsett om det är regelbunden hemstädning, fönsterputsning, eller specialrengöring av specifika ytor.

Anpassningsbarhet
Vissa städfirmor kan vara mer flexibla när det gäller tidsscheman och bokningsalternativ. Jämförelse kan hjälpa dig att hitta en firma som kan anpassa sig till dina behov och schema.

Försäkringar
Det är viktigt att säkerställa att den städfirma du väljer är licensierad och försäkrad. Genom att jämföra olika firmor kan du kontrollera deras legitimitet och skyddsnivå för eventuella skador eller förluster under städningen.

Vad tycker tidigare kunder?
Fråga om referenser och läs recensioner från tidigare kunder. Detta kan ge dig insikt i kundupplevelsen och kvaliteten på företagets arbete.

Miljövänliga alternativ
Om du är miljömedveten kan du jämföra olika städfirmor för att hitta en som erbjuder miljövänliga rengöringsprodukter och metoder.

Kundsupport
Jämför hur olika firmor hanterar kommunikation och kundsupport. Det är viktigt att kunna nå dem enkelt om du har frågor eller behöver ändra ditt bokningsschema.

Fler städtjänster i Stockholm

Tjänsten storstädning i Stockholm är avsedd att hjälpa kunder som behöver en omfattande rengöring av sina bostäder eller arbetsplatser. Vi har satt ihop en informativ artikel som utforskar fördelarna med tjänsten. Dessutom listar vi tre olika företag som jobbat upp ett gott rykte i branschen när det kommer till just storstädning i huvudstaden. Läs mer i vår guide om storstädning i Stockholm.

Nu till en annan guide vi satt ihop, som handlar om hemstädning i Stockholm. Det är en viktig del av flytten, då den säkerställer att din gamla bostad lämnas i bästa möjliga skick och att du kan få tillbaka din deposition. Det är en noggrann och omfattande rengöring som inkluderar allt från rengöring av golv och väggar till städning av vitvaror och badrum. Det är en uppgift som kräver tid, ansträngning och noggrannhet. Vi listar tre företag som fått många nöjda kunder genom åren tack vare sin hemstädning i Stockholm.