Inredning kontor

Ska ni fräscha upp kontoret och byta er kontorsinredning? Eller har ni blivit fler och behöver skaffa mer inredning till kontoret? Oavsett varför så finns det några saker som kan vara bra att tänka på och se över för att er arbetsplats ska bli så trivsam, miljövänlig och ergonomisk som möjligt. Detta är viktigt för att medarbetarna ska trivas och må bra.

 

Kontoret är en plats där de flesta spenderar en stor del av sin dag på. Därför är det viktigt att tänka ett steg längre när det är dags att skaffa ny inredning till kontoret. Tänk enhetligt, bra ergonomi, trivsam miljö och en aktiv arbetsplats. Nedan kan ni läsa om våra bästa tips för ett trivsamt kontor.

Young man talking on the phone in his home office

Ergonomi kontor

När man arbetar på kontor sitter man ned en stor del av sin dag, vilket inte alls är bra. Det är viktigt att röra på sig under sin arbetsdag, en rekommendation är att stå upp var 20:e minut. Det finns inredning till kontoret som är ergonomisk och som minimerar belastningsskador. Hos DPJ.se hittar ni ergonomisk och snygg inredning för hela kontoret.

 

Kontorstillbehör

Förutom att arbetsplatsen ska vara ergonomisk så är även inredningen av kontoret viktigt. Tänk på vilka kontorstillbehör ni väljer att köpa in, en arbetsplats ska vara trivsam. Miljön på kontoret ska ge en lugnande känsla och vara tilltalande för ögat. Hos Lagerhaus.se kan ni köpa massor med olika kontorstillbehör som hjälper till att skapa en trivsam arbetsplats.

6 tips för inredning av kontor

Det finns vissa saker som kan vara bra att tänka på när ni ska köpa ny inredning till kontoret. Dels för att ge era medarbetare bra ergonomi och för att er arbetsplats ska bli så trivsam som möjligt.

1.Använd er av höj- och sänkbara skrivbord
Det finns många fördelar med att använda sig av höj- och sänkbara skrivbord. Genom att stå upp när man arbetar kan man:

  • Förbättra sin hållning.
  • Minska belastning på rygg, axlar och nacke.
  • Få ökad blodcirkulation.
  • Få ökad fettförbränning.
  • Bli effektivare och få bättre resultat på arbetet – eftersom kroppen behöver röra på sig för att må bra.
  • Ergonomiska mattor kan även vara bra att använda sig av de gör ståendet mer dynamiskt.
Shot of a team of designers brainstorming together around a drafting table
Hardworking Young Woman Drawing Sketches And Using PC Computer at Office

4. Aktiv arbetsplats
Gör era medarbetare mer aktiva genom att köpa gåband och skrivbordcyklar. Genom att ha gåband och skrivbordcyklar på kontoret ger ni era medarbetare en chans till en mer aktiv arbetsplats. Vilket är viktigt då man blir piggare och att man oftast tenderar att prestera bättre när man håller sig aktiv.

5. Tänk på färgskalan Färg är en stor del av inredningen på kontoret, färg hjälper till att skapa en inspirerande känsla. Det ska inte bli tråkigt men det ska inte heller vara för mycket. Välj färger som går bra ihop med varandra och som ger energi. Här kan du läsa mer om hur du ska tänka när du väljer färg till kontoret.

6. Växter
Inred kontoret med växter. Det gör att inomhusmiljön blir mer levande och tilltalande. Detta är viktigt för att skapa en trivsam arbetsplats.

2. Ergonomisk arbetsstol
Det är viktigt att investera i en bra kontorsstol så kroppen inte tar onödig skada. En bra och ergonomisk arbetsstol ska kunna:

  • Justera sitthöjd – man ska kunna vila armbågarna på skrivbordet.
  • Justera sittdjup – man ska sitta längst in med svanken.
  • Justera sittvinkel och ryggstöd.
  • Justera armstöd och nackstöd.

3. Möblera smart
Genom att möblera smart kan ni få plats med en sittgrupp som är perfekt att använda sig av för möten eller för fikat. Det är viktigt att det finns skönare möbler som exempelvis fåtöljer eller en soffgrupp. Detta för att kunna sätta sig ner och slappna av på rasterna för att sedan få ny energi och orka resten av dagen.

Groups of people meeting around the tables and couches of a trendy office building with a vertical green garden wall