Köpa ny spis

 

Har det blivit dags att köpa ny spis? I dag är det inte bara att gå in i första, bästa butik och hitta rätt spis för just ditt kök. Det finns nämligen mängder av olika varianter när det kommer till spisar. Här hjälper vi dig till bättre koll på olika typer av spisar så att du är redo för ditt nästa spisköp.

 

Olika spisar

Det finns en rad olika spisar som alla har sina för och nackdelar. Här listar vi de allra vanligaste spisarna som förekommer i folks hem runtom i Sverige. Läs mer här nedan innan du väljer att köpa spis på nätet.

Gasspis för att finjustera temperatur

Många menar att laga mat på en gasspis är den ultimata upplevelsen som bidrar till bäst resultat i köket på det mest effektiva sättet. Vad många gillar med gasspisar är att de snabbt kommer upp i temperatur. Med en gasspis kan du även snabbt och enkelt justera temperaturen utefter behov, vilket ger fantastiska stekytor medan man enkelt preciserar hela matlagningen på ett bättre sätt.

Är du sugen på att köpa gasspis? Då borde du besöka gasspisen.se – En webbplats där det allra största fokuset ligger just på gasspisar. Här hittar du allt från gasspisar med elugn till gasspisar med gasugn och mycket mer.

Gas kitchen stove cook with blue flames burning. Panel from steel with a gas

Innan du ska köpa gasspis är det viktigt att du ser över möjligheten för installation av gas eller gasol i din bostad. På gasiditthus.se kan du läsa mer om information kring installation av gasspisar.

Induktionsspis för snabb värme

Induktionsspisar är en modernare variant av spis som har blivit ett allt vanligare och mer populärt alternativ i hem runt om i landet. Anledningen till detta är främst dess effektivitet och förmåga att bli varm fort. En induktionsspis bygger på ett magnetiskt fält som inducerar ström för att skapa värme. Den snabba uppvärmningen är dock inte den enda fördelelen som en induktionsspis för med sig.

En induktionsspis är väldigt enkel och bekväm att göra rent av anledning att det inte förekommer några ”hinder” på själva spisen. En induktionsspis är bestående av en platta som man enkelt kan svepa ren med hjälp av en trasa.

 

En induktionsspis är dessutom ett väldigt säkert val när du ska köpa ny spis. Detta på grund av att om ingenting står på plattan i fråga som är påslagen, kommer denna att stängas av. Det innebär att om du skulle glömma plattan på så stängs denna snabbt av.

Är det en induktionsspis du söker? På Gasspisen kan du köpa induktionsspis online! Välj och vraka mellan induktionsspisar i alla tänkbara modeller och storlekar.

Spara energi med en glaskeramikspis

En glaskeramikspis liknar vid en induktionsspis rent utseendemässigt och funktionsmässigt. Liksom en induktionsspis är en glaskeramikspis oftast uppbyggd med en touchfunktion. Klicka igång valfri platta med en enkel touch och vänta inte länge förrän plattan är varm. Till skillnad från induktionsspisen är glaskeramikspisen uppbyggd av en glasplatta som är utrustad med ett värmeelement undertill som värmer på plattorna. Detta bidrar till att just glaskeramikspisen oftast är mer energisnål. De allra flesta glaskeramikspisar förekommer i dag även med barnlås för högsta säkerhet.

Stove with induction cooktop

Lutar du åt att köpa glaskeramikspis? På elgiganten.se kan du bläddra bland ett brett utbud av glaskeramikspisar – Något för alla behov och smaker.

Köp en klassisk gjutjärnsspis

Gjutjärnsspisar är ”klassikerspisen” enligt många då man talar om spisar. Gjutjärnsspisen konstruerades under första halvan av 1800-talet och revolutionerade matlagningen i våra hem. En gjutjärnsspis kommer i en rad olika modeller och utföranden och är i regel uppbyggd av fyra g

jutjärnsplattor som överför värme till kastruller och stekpannor. Gjutjärnsspisen värmer oftast upp plattorna långsammare än sina konkurrenter bland spisar, men är oftast ett väldigt prisvärt alternativ.

I många hem kan man även se att den klassiska gjutjärnsspisen från 1800-talet kommit tillbaka, främst ämnad för sommarstugan eller torpet som en schysst inredningsdetalj.

Letar du efter att köpa gjutjärnsspis? Klicka dig in på mediamarkt.se för att ta del av deras sortiment av gjutjärnsspisar.