Inredning – belysning

Belysningen spelar en stor roll när det kommer till inredning då det har en förmåga att lyfta ett rum eller sätta sin speciella prägel på det. Med belysning kan man göra ett rum eller en plats både mysig och trygg – men även cool, modern och inspirerande.

Att inreda med belysning kräver noggrann eftertänksamhet för att välja rätt belysning till rätt projekt.

Ibland kan man behöva finna inspiration direkt från experter. Finner du dig i just det läget? Då kan du vända dig till Greatlight som hjälper dig hitta rätt typ av belysning att inreda med.

Inred med inomhusbelysning

Här lägger vi fokus på inomhusbelysning och hur du kan inreda med denna typ av lampor, ljus och lyktor för att sätta ”the final touch” i ditt hem eller på kontoret.

Belysning hemma

När man ska inreda med belysning hemma krävs det först att man lägger en plan för att sedan beta av rum för rum. Rum-för-rum-principen är en viktig del, då olika typer av belysning passar olika bra i olika rum. Är du på jakt efter olika typer av inomhusbelysning för hemmet? Besök då greatlight.se för att bläddra bland ett stort sortiment av snygg, stilren och prisvärd husbelysning.

Vardagsrum med belysning

Köksbelysning & badrumsbelysning - Tips

Börja med er köks- och badrumsbelysning - Två platser som kräver bra och skarpt ljus då dessa rum fungerar som ”arbetsytor” under matlagning och då man ska piffa till sig. Bortsett från en rejäl och snygg taklampa brukar spotlights och väggbelysning vara populärt att inreda med i dessa rum. Anledningen är att kök och badrum oftast är något mindre eller mer kompakt än exempelvis ett vardagsrum. I detta fall passar spotlights och väggbelysning bra då de inte kräver någon märkbar plats, samtidigt som de lyser upp ytorna bra.

Sovrumsbelysning & vardagsrumsbelysning - Tips

När ni spikat vilka typer av ljuskällor ni ska använda er av i kök och badrum kan ni övergå till att börja inreda med belysning i sovrum och vardagsrum. Just sovrum och vardagsrum är mer allmänplatser där man spenderar mycket tid. Istället för stark och skarp belysning vill man här skapa en mjukare och mysigare ljussättning. För att förmedla den känslan är taklampor, bordslampor och golvlampor med varmare ljus ett populärt val och ett enkelt sätt att göra rummet mer mysigt, bekvämt och tryggt.

Söker du fler tips när det kommer till att inreda med belysning i hemmet? Spana in elle.se och deras artikel med härliga inredningstips med fokus på belysningen.

Belysning i kontoret

Kontorsbelysning - Välj rätt belysning för kontoret

Då man inreder kontoret med belysning är det nästan av ännu större vikt att man prickar rätt. Kontoret är en plats för kreativitet, engagemang, inspiration och hårt arbete. Att ha kontorsbelysning som man känner sig bekväm med, som tillfredsställer kollegornas sinnen och inte på något sätt stör eller är i vägen är av högsta prioritet för en effektiv arbetsplats.

Letar du efter kontorsbelysning i världsklass? Spana då in det stora utbudet av belysning hos DPJ. Här hittar du allt från skrivbordslampor till tak- och vägglampor – perfekt att inreda kontoret med.

Belysning Kontor - Taklampor & Skrivbordslampor

Vad gäller kontorsbelysning är det främst taklampor och skrivbordslampor som kommer i fokus. Detta med anledning av att taklampor ger det perfekta allmänljuset för att lysa upp hela kontoret på samma sätt. Här väljer många att använda lysrörslampor, dels för att det är oerhört praktiskt och ger ett bra ljus, men i många fall för att ett trivsamt kontorslandskap och en fräck ”industrikänsla”.

 

Över till skrivbordslampan som bidrar med ett mer individuellt ljus. Behöver du bättre ljus på din arbetsstation eller räcker det med den allmänbelysning som redan finns på plats? Ja, vi alla är olika och av denna anledning är skrivbordsbelysning ett utmärkta val för att låta kollegan själv bestämma. Skrivbordsbelysning är även smidiga och enkla att inreda med, samtidigt som de ljussätter sena kvällar vid skrivbordet.

dpj.se kan du ta del av fler tips för att inreda ett kontor på bästa sätt.