Inreda badrum

Att inreda och organisera badrummet

Inreda badrummet kan kännas som en utmaning, men med rätt tips och inspiration kan du skapa en oas av både stil och funktion. Här har vi samlat allt du behöver tänka på när du väljer badrumsartiklar, och ger dig smarta tips på hur du skapar ett organiserat och harmoniskt badrum.

Funktion och design

Börja med att fundera på hur du vill använda ditt badrum. Vilka funktioner är viktiga för dig? Behöver du extra förvaring, en praktisk handdukshängare eller en snygg badrumshylla? När du vet vad du behöver kan du börja leta efter badrumsartiklar som både är funktionella och snygga.

Material och kvalitet

I badrummet är det extra viktigt att välja material som tål fukt och är lätta att rengöra. satsa på badrumsartiklar av hög kvalitet som kommer att hålla länge. Det kan vara dyrare i början, men det sparar pengar i längden och du slipper krångla med reparationer eller utbyten.

Stil och personliga preferenser

Skapa en enhetlig stil i ditt badrum genom att välja badrumsartiklar som passar ihop. Du kan välja en minimalistisk stil med rena linjer, en mysig och ombonad atmosfär med naturmaterial, eller en modern och trendig look med metallicdetaljer. Det viktigaste är att du väljer en stil som du trivs med och som speglar din personlighet.

Tips på organisering och badrumsinredning

Ett organiserat badrum är viktigt för att skapa en lugn och avkopplande miljö. Det minskar stress och frustration som kan uppstå när man inte hittar det man behöver. Dessutom kan det göra det lättare att hålla rent och fräscht, vilket ökar trivseln i hemmet. 

Genom att använda rätt tillbehör till badrummet och organisera dem på ett effektivt sätt kan du skapa ett fräschare badrum. Här tipsar vi om olika typer av produkter som kan hjälpa till att hålla badrummet organiserat. Många av de badrumsartiklar som nämns nedan är från bland annat Specialbeslag, Åhlens, IKEA, med flera.

Handdukshängare

En handdukshängare gör det enkelt att hålla ordning i badrummet och hålla handdukarna torra på samma gång. Med ett par riktigt fina handdukar hänger över torken blir det en riktigt snygg inredningsdetalj.

Badrumshylla

En badrumshylla är en annan viktig för att få hålla ordning i badrummet. Hyllor ger dig extra utrymme att förvara dina hygienartiklar så som schampo, tvål, rakhyvlar, toalettpapper och mycket mer. Mindre korgar och lådor som ryms i badrumsskåpet gör det lättare att hålla ordning.

Förvaringskorgar

Små Förvaringskorgar kan hjälpa till att organisera  smink, hårprodukter och rakhyvlar som annars ofta ligger utspritt. Välj korgar som är enkla att rengöra och som passar in med din badrumsinredning.

Tandborsthållare

En tandborsthållare separerar tandborsen som och andra produkter i badrummet som inte alltid är lika fräscha. Det minskar risken för bakterier och smuts som man inte vill ha i munnen.

Toalettpappershållare

En toalettpappershållare kan man montera på väggen, ha ståendes på golvet eller vid sidan av toallet. Det är båda snyggt och praktiskt då man ofta kan ha flera rullar på samma hållare. Risken att någon gör sina behov när pappret tar slut är alltså mindre.

Tvålfat eller tvålpump

Använder du en fast handtvål är ett tvålfat nästa ett måste för att inte tvålen ska glida runt på handfatent. Det blir också väldigt snyggt. Gillar du flytande handtvål bättre bör du skaffa en tvålpump som du kan fylla på. På åhlens finns det tvålfat och pumpar att köpa.

Förvaring

IKEA har många smarta lösningar när det kommer till badrumsförvaring så som tvättskåp och hyllor, med mera. Med den typen av organisering kan du gömma undan rengöringsmedel och andra städprodukter som annars behöver stå framme.