Boka hemstädning i Stockholm

Att anlita hemstädning i Stockholm ger dig möjlighet att spara värdefull tid och energi. Med professionella städtjänster kan du försäkra sig om att hemmet hålls rent och fräscht, med en kvalitetsstandard som är svår att uppnå på egen hand. Detta leder inte bara till en mer hälsosam och behaglig bostadsmiljö, utan ger också en sinnesro i vetskapen om att städningen sköts av experter. Jämför städbolag för hemstäd i Stockholm hos oss.

Företag som erbjuder tjänsten

RentHusStockholm

RentHusStockholm återkommer i toppen år efter år när det listas företag som erbjuder hemstädning i Stockholm. Det är inte så konstigt, då de har ett väl inkört koncept som deras kunder gillar och rekommenderar vidare till sina nära och kära. De kan skräddarsy upplägg efter dina behov, de har en nöjd-kund-garanti och de skickar alltid ut samma städare till ditt hem om det är möjligt. 


Varför sticker dem ut?

 • Nöjd-kund-garanti
 • Flexibla städupplägg
 • Inga bindningstider
 • Samma städare

Grön Städning

Grön Städning erbjuder precis som det låter en miljövänlig städning. Det är inte bara rengöringsmedlen som är miljövänliga utan de har med miljöaspekten i exempelvis arbetsplaneringen också. Många kunder har startat med deras provstädning (för en billig peng) och sedan fortsatt för att resultat varit så bra. Ett tryggt val för dig som är medveten!


Varför sticker dem ut?

 • Miljöengagemang
 • Ansvarsförsäkring
 • Säkerhetskollad personal
 • Fasta priser

Hygienteknikerna

Hygenteknikerna får höga snittbetyg från sina kunder. Kunderna gillar framförallt deras rimliga priser och att de utför nästintill alla städtjänster som finns på marknaden. De är väldigt flexibla och deras person har lång erfarenhet av branschen. Många som börjar med deras hemstädning går sedan vidare till fönstertvättning m.m. när de märker att resultaten är goda varenda gång.


Varför sticker dem ut?

 • Lång erfarenhet
 • Många städtjänster
 • Utbildad personal
 • Höga snittomdömen

Hemstädning checklista

Hemstädning kan variera beroende på företag och kundens behov, men generellt inkluderar den följande uppgifter:

 1. Dammtorkning av ytor och möbler
 2. Dammsugning av golv, mattor och soffor
 3. Moppning av hårda golv
 4. Rengöring av badrum – toalett, dusch, handfat, speglar m.m.
 5. Rengöring av kök – bänkytor, spishäll, diskbänk m.m.
 6. Tömning av papperskorgar
 7. Fönsterputsning (kan vara en tilläggstjänst)

Vanliga frågor och svar

Kan jag boka en engångsstädning?

De flesta städföretag erbjuder både engångsstädningar och återkommande städuppdrag. Du kan välja den tjänst som bäst passar dina behov. Engångsstädningar kan vara något dyrare än kontinuerliga städningar.

Ingår rengöringsmedel och utrustning i priset?

I de flesta fall fixar städföretagen med rengöringsmedel och utrustning. Men det är alltid en god idé att förtydliga detta med företaget i förväg.

Vad händer om jag inte är nöjd med kvaliteten?

Vissa företag erbjuder en nöjd-kund-garanti. Om du inte är nöjd med kvaliteten på hemstädningen bör du kontakta företaget så snart som möjligt, och de kommer vanligtvis att åtgärda problemet utan extra kostnad.

Kan jag anlita en städtjänst även om jag inte är hemma?

Ja, de flesta städföretag erbjuder flexibla lösningar. Du kan till exempel lämna en nyckel hos företaget eller ordna annat sätt för dem att komma in när du inte är hemma.

Städar städfirmorna med miljövänliga rengöringsmedel?

Inte alla, men de flesta städföretag i Stockholm lägger vikt vid miljön och erbjuder miljövänliga rengöringsalternativ. Om detta är viktigt för dig, se till att be om denna tjänst när du bokar.

Kan jag använda RUT-avdrag?

Ja, du kan dra av en del av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, inklusive hemstädning, genom RUT-avdraget. Läs mer om hur detta fungerar  i artikeln Så fungerar rutavdraget hos Skatteverket.

Hur ofta behövs hemstädning?

Det beror helt på dina personliga behov och preferenser. Vissa väljer veckovis, medan andra föredrar varannan vecka eller månadsvis. Diskutera dina behov med ditt städföretag för bästa rekommendation.

Fler Stockholmsguider

Vi har även satt ihop en guide för flyttstädning i Stockholm. Guiden täcker in allt från att välja det bästa städföretaget till detaljerade checklistor och tips för en effektiv städning. Oavsett om du gör det själv eller anlitar professionell hjälp så innehåller vår guide viktig information och användbara råd för att säkerställa att din flyttstädning blir smidig och uppfyller alla standardkrav.

Sist men inte minst har vi också satt ihop en detaljerad guide över storstädning i Stockholm. Denna guide är till för dig som söker information när du ska anlita en städfirma för detta ändamål. Vår guide täcker alla viktiga aspekter för att göra din storstädning så effektiv och problemfri som möjligt. Dessutom listar vi de bästa företagen för ändamålet i huvudstaden.