Boka hemstädning i Stockholm

Att anlita hemstädning i Stockholm ger dig möjlighet att spara värdefull tid och energi. Med professionella städtjänster kan du försäkra sig om att hemmet hålls rent och fräscht, med en kvalitetsstandard som är svår att uppnå på egen hand. Detta leder inte bara till en mer hälsosam och behaglig bostadsmiljö, utan ger också en sinnesro i vetskapen om att städningen sköts av experter. Jämför städbolag för hemstäd i Stockholm hos oss.

Företag som erbjuder tjänsten

RentHusStockholm

RentHusStockholm återkommer i toppen år efter år när det listas företag som erbjuder hemstädning i Stockholm. Det är inte så konstigt, då de har ett väl inkört koncept som deras kunder gillar och rekommenderar vidare till sina nära och kära. De kan skräddarsy upplägg efter dina behov, de har en nöjd-kund-garanti och de skickar alltid ut samma städare till ditt hem om det är möjligt. 


Varför sticker dem ut?

 • Nöjd-kund-garanti
 • Flexibla städupplägg
 • Inga bindningstider
 • Samma städare

Grön Städning

Grön Städning erbjuder precis som det låter en miljövänlig städning. Det är inte bara rengöringsmedlen som är miljövänliga utan de har med miljöaspekten i exempelvis arbetsplaneringen också. Många kunder har startat med deras provstädning (för en billig peng) och sedan fortsatt för att resultat varit så bra. Ett tryggt val för dig som är medveten!


Varför sticker dem ut?

 • Miljöengagemang
 • Ansvarsförsäkring
 • Säkerhetskollad personal
 • Fasta priser

Hygienteknikerna

Hygenteknikerna får höga snittbetyg från sina kunder. Kunderna gillar framförallt deras rimliga priser och att de utför nästintill alla städtjänster som finns på marknaden. De är väldigt flexibla och deras person har lång erfarenhet av branschen. Många som börjar med deras hemstädning går sedan vidare till fönstertvättning m.m. när de märker att resultaten är goda varenda gång.


Varför sticker dem ut?

 • Lång erfarenhet
 • Många städtjänster
 • Utbildad personal
 • Höga snittomdömen

Vad brukar ingå i tjänsten?

Hemstädning kan variera beroende på företag och kundens behov, men generellt inkluderar den följande uppgifter:

 1. Dammtorkning av ytor och möbler
 2. Dammsugning av golv, mattor och soffor
 3. Moppning av hårda golv
 4. Rengöring av badrum – toalett, dusch, handfat, speglar m.m.
 5. Rengöring av kök – bänkytor, spishäll, diskbänk m.m.
 6. Tömning av papperskorgar
 7. Fönsterputsning (kan vara en tilläggstjänst)

Varför anlita hemstäd i Stockholm?

Vilka är egentligen anledningar till att anlita hemstäd i Stockholm? Jo, det listar vi här!

Spara tid

Det första och kanske mest uppenbara skälet till att anlita tjänsten är för att spara tid. Städning kan vara tidskrävande, särskilt för stora bostäder eller för de som har höga krav på renlighet. Genom att anlita professionell hjälp kan du återinvestera den tiden i andra aktiviteter, vare sig det handlar om arbete, fritidsaktiviteter eller familj.

Ett skinande rent resultat

Professionella städare har rätt utrustning och lång erfarenhet som säkerställer att jobbet görs grundligt. De vet vilka rengöringsmedel som fungerar bäst för olika material och fläckar.

Hälsa & välbefinnande

Ett rent hem bidrar till en hälsosammare miljö. Dammpartiklar, allergener och bakterier kan byggas upp i hemmet över tid, och regelbunden professionell rengöring kan bidra till att minimera dessa risker.

Få rutin på städningen

När du anlitar en städtjänst kontinuerligt kan du förvänta dig et rent hem över tid, eftersom det rengörs regelbundet med samma höga standard.

Slitaget minskar

Regelbunden rengöring skyddar ytor från smuts- och skraprelaterat slitage. Till exempel kan regelbunden dammsugning och rengöring av mattor förlänga deras livslängd.

Enklare att känna ro

Många upplever en känsla av lugn och tillfredsställelse i ett nyligen städat hem. Städningen eliminerar också en uppgift från din att-göra-lista, vilket kan minska stress.

Du väljer upplägget

Många städtjänster erbjuder flexibla schemaläggningar för att passa just dina behov. Vare sig det är en engångsstädning inför en särskild händelse eller regelbundna städningar så kan du anpassa tjänsterna efter dina behov.

Samma städare

Etablerade städföretag utför ofta bakgrundskontroller på sin personal, vilket ger dig trygghet när du låter dem komma in i ditt hem. De flesta skickar ut samma städare varje gång – då är startsträckan obefintlig!

Vanliga frågor och svar om tjänsten

Är städföretagen i försäkrade om något går sönder?

Ja, de flesta seriösa städföretagen i Stockholm har en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador som kan uppstå under städningen.

Kan jag boka en engångsstädning?

De flesta städföretag erbjuder både engångsstädningar och återkommande städuppdrag. Du kan välja den tjänst som bäst passar dina behov. Engångsstädningar kan vara något dyrare än kontinuerliga städningar.

Ingår rengöringsmedel och utrustning i priset?

I de flesta fall fixar städföretagen med rengöringsmedel och utrustning. Men det är alltid en god idé att förtydliga detta med företaget i förväg.

Vad händer om jag inte är nöjd med kvaliteten?

Vissa företag erbjuder en nöjd-kund-garanti. Om du inte är nöjd med kvaliteten på städningen bör du kontakta företaget så snart som möjligt, och de kommer vanligtvis att åtgärda problemet utan extra kostnad.

Kan jag anlita en städtjänst även om jag inte är hemma?

Ja, de flesta städföretag erbjuder flexibla lösningar. Du kan till exempel lämna en nyckel hos företaget eller ordna annat sätt för dem att komma in när du inte är hemma.

Städar städfirmorna med miljövänliga rengöringsmedel?

Inte alla, men de flesta städföretag i Stockholm lägger vikt vid miljön och erbjuder miljövänliga rengöringsalternativ. Om detta är viktigt för dig, se till att be om denna tjänst när du bokar.

Kan jag göra RUT-avdrag?

Ja, du kan dra av en del av arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, inklusive hemstädning, genom RUT-avdraget. Läs mer om hur detta fungerar  i artikeln Så fungerar rutavdraget hos Skatteverket.

Hur ofta ska städningen göras?

Det beror helt på dina personliga behov och preferenser. Vissa väljer veckovis, medan andra föredrar varannan vecka eller månadsvis. Diskutera dina behov med ditt städföretag för bästa rekommendation.

Fler Stockholmsguider

Vi har även satt ihop en guide för flyttstädning i Stockholm. Guiden täcker in allt från att välja det bästa städföretaget till detaljerade checklistor och tips för en effektiv städning. Oavsett om du gör det själv eller anlitar professionell hjälp så innehåller vår guide viktig information och användbara råd för att säkerställa att din flyttstädning blir smidig och uppfyller alla standardkrav.

Sist men inte minst har vi också satt ihop en detaljerad guide över storstädning i Stockholm. Denna guide är till för dig som söker information när du ska anlita en städfirma för detta ändamål. Vår guide täcker alla viktiga aspekter för att göra din storstädning så effektiv och problemfri som möjligt. Dessutom listar vi de bästa företagen för ändamålet i huvudstaden.