Inredning av kontor och hemmet

Här har vi tagit fram tips och råd kring inredning av kontor, vardagsrum, och sovrum. Vi hoppas att du ska ha användning av våra inredningstips, och att du ska inspireras till att börja göra fint hemma hos dig.

höjbart

Inredning av kontor

Om du har plats över, måste du göra ditt egna kontor hemma. Att inreda ett kontor & få ett mysigt extrarum är underskattat, vi rekommenderar att handla mysig inredning online. Här nedan ger vi tips på inredning av kontor:

 

Snygga och funktionella möbler

När du börjar med inredning av ett kontor bör du börja med att titta efter möbler till kontoret. Bekväma sittmöbler och praktiska skrivbord är A och O. Vi kan särskilt rekommendera ett höj och sänkbart skrivbord till lågt pris. Med ett höj och sänkbart skrivbord kan du enkelt växla mellan att stå och sitta. Det många fördelar med ett höj och sänkbart skrivbord. Du ökar du din förbränning genom att växla mellan att stå upp och sitta vid det höj och sänkbara skrivbordet. Din blodcirkulation blir bättre, vilket resulterar i ökad förbränning. Dessutom får du per automatik en bättre hållning när du står upp och arbetar vid ett höj och sänkbart skrivbord. Ja, det finns som sagt väldigt många fördelar med att ha ett höj och sänkbart skrivbord även i hemmakontoret.

Färg

Färg har en stor påverkan på vår hälsa och med lite färg hemma, kan du enkelt pigga upp ditt välmående. Du behöver inte måla hela kontoret i någon skrikande färg, det räcker att du har färgglada detaljer, eller kanske en fondvägg med lite färgstänk i. Om du inte vill måla överhuvudtaget kan du även inreda ditt kontor med färgglada möbler. En färgglad soffa, fåtölj, ett höj och sänkbart skrivbord eller varför inte en riktigt snygg kontorsstol. Det är bara fantasin som kan sätta gränser!

Växter

Du kanske tycker att det låter fånigt, men växter är faktiskt också väldigt viktigt för vårt välmående. Genom att ha växter på kontoret blir kontorsmiljön mer levande och tilltalande. Vi kan rekommendera att du väljer tåliga växter, som du inte behöver ägna speciellt mycket omtanke åt. Du kan exempelvis köpa en så kallad garderobsblomma, vilken precis som det låter, i princip hade kunnat placeras i en garderob och ändå överleva – perfekt för dig som är utan gröna fingrar!

Ljudabsorbenter & textilier

En viktig del i ett kontor är ljudvolymen. Oavsett om man har ett litet kontor med få personer eller större kontor med många personer är ljuddämpningen jätteviktig för att få en bra ljudnivå på kontoret. Ett bra tips är att köpa ljudabsorbenter, men det är också viktigt med mycket tyg i rummet. Hur fixar man då det? Jo, med hjälp av gardiner, fylliga möbler, mattor etc. I många fall behöver man också komplettera med ljudabsorbenter - som te.x. väggabsorbenter, takabsorbenter eller bordsskärmar / skärmväggar. Köp ljudabsorbenter online och få ett behagligt kontor med optimal inredning för maximal effektivitet.

 

Med de här tipsen får du en inredning av kontoret som kommer göra underverk - oavsett om det är för hemmet eller företaget. Lycka till!

Inredningstips sovrum

Ta del av våra inredningstips för att inreda hemma i ditt sovrum, så kan vi hjälpa dig att få ett mysigt sovrum! Våra inredningstips har tagits fram för att förhoppningsvis bidra till inspiration och glädje. Vi vet hur viktigt det är att trivas hemma.

 

Mysbelysning sovrum

Belysning är alltid viktigt för att man ska få upp den där riktiga myskänslan i ett rum. Vi vet hur viktigt det är att få mysbelysning i sitt sovrum. För att få fram den där äkta mysbelysningen bör du undvika starka lampor och onödigt stark belysning i sovrummet. Tänk bort lysrörslampor och andra starka ljussken. Du ska fokusera på mysbelysning i ditt sovrum, som gärna lämnar ett varmt ljus efter sig. En dimmer är ett perfekt alternativ i sovrummet och ger perfekta känslan för mys!

Inbjudande säng

I sängen spenderar vi väldigt många timmar varje dag, och därför är det superviktigt att man har en inbjudande säng. Fyll sängen med fluffiga kuddar i olika storlekar, mysiga och varma täcken (gärna ett fluffigt duntäcke), och det kanske viktigaste av allt: mysiga och mjuka påslakan! Det finns inget skönare än att lägga sig i en nybäddad, fluffig och mjuk säng!

Less is more

Ta bort allt onödigt och var sparsam med dina inredningsdetaljer i ditt sovrum. Ditt sovrum ska vara en plats för avkoppling, där du ska trivas och framförallt, inte bli stressad. Det är till sovrummet du ska kunna gå för att koppla av efter en lång arbetsdag eller en lång dag i skolan. Vårt bästa inredningstips i sovrum är att hålla tak, golv och väggar stilrena, och att städa bort allt onödigt för att skapa ett lugnt och behagligt sovrum.

charlie
vardags

Inredningstips vardagsrum

Hur gör man för att skapa ett mysigt vardagsrum? Vi hjälper dig att skapa ett mysigt vardagsrum med rätt inredning. Ta del av våra tips och handla mysig inredning online.

Hur placera soffan bäst?

Du ska placera din soffa mitt i ditt vardagsrum, så den välkomnar dig när du kliver in i rummet. Den ska alltså inte stå med ryggen mot dig. I ett vardagsrum är det vanligt att soffan är den största möbeln, därför är det viktigt att man placerar den på rätt plats. Soffans placering kan avgöra hela skillnaden i ett vardagsrum för om det känns mysigt eller inte.

Mjuka upp vardagsrummet

För att få ditt vardagsrum mysigt och för att det ska kännas som att det är ”färdigt”, är det väldigt viktigt att du använder dig av mycket inredningsdetaljer i ditt vardagsrum, och av rätt detaljer. Använd mjuka kuddar, mysiga filtar i din soffa och i eventuell fåtölj. Försök precis som i sovrummet att få en mysig belysning. Undvik taklampa, och fokusera istället på utspridd belysning lite var som helst i ditt vardagsrum.

Köp en vardagsrumsmatta

Om du vill ha ett mysigt vardagsrum måste du nästan ha en vardagsrumsmatta. Innan du köper en vardagsrumsmatta bör du tänka efter noggrant på vad du vill ha och vad mattan ska användas till. Ska du använda vardagsrumsmattan för att avgränsa olika delar av rummet, eller ska mattan ge intryck av ett mysigt vardagsrum? Fundera också över färgerna, hur förhåller sig din potentiella vardagsrumsmatta till övrig inredning i vardagsrummet? Vill du att din vardagsrumsmatta ska sticka ut, eller ska den knappt synas?